logo ecofoc web

Galeria

 

Galeria de projectes comentats

Calefacció central d'una casa bioclimàtica de 140 m2

13En aquest projecte es tracta de la reconstrucció d'un paller feta amb critèris bioclimàtics i materials naturals, aplicant diferents principis d'arquitectura sostenible i autogestió energètica, i amb l'estufa Ecofoc com a sistema de calefacció principal de la casa.

És una casa amb un gran volum obert. La zona central, on està situada l'estufa medeix aproximadament 6 metres d'alçada i 140 m2 en planta .

Aquesta estufa també escalfa aigua per a dos radiadors del primer pis, un a l'habitació de la petita i l'altre al lavabo, que funcionen per termosifó sense cap consum elèctric afegit.

Als dies més freds de l'hivern, l'estufa funciona amb una pauta de 2 focs al dia, un al matí i l'altre al vespre. Amb un consum d'entre 15 i 20 Kg de llenya al dia.

Està situada sota l'escala aprofitant la posició central i facilitant el repartiment de la calor en el conjunt de la casa.
Té dos bancs calents a banda i banda, i centra la zona dels sofàs creant un espai d'estar al voltant del foc

Una solució arquitectònica, funcional i estètica

14En aquest projecte es tractava de la típica casa de poble amb la zona habitada al primer pis.

Se'ns demanava substituir l'antiga llar de foc cantonera i reaprofitar la posició de la sortida de la xemeneia.

Calia resoldre la fonamentació de l'estufa, situar-la el més cèntrica possible i crear una zona còmode i acollidora per estar al voltant del foc

Vam empotrar l'estufa a la paret mestre que dividia la sala d'estar amb una sala distribuidor de les habitacions i el bany. Deixant un marc buit al voltant de l'estufa  per deixar sortir la calor. Aquest espai buit permet la circulació de l'aire i ajuda a repartir l'escalfor en el conjunt de la casa. Una solució arquitectònica, funcional, i estètica.

La façana de l'estufa i la porta del foc dónen cap a la sala d'estar , creant un racó cantoner amb el banc calent i la xemeneia.

A nivell estètic, és una estufa de línies rectes i sencilles. Combina l'acabat en obra vista amb la façana i darrera remolinats i pintats a la calç. Suavitzant la seva presència i integrant-la a l'espai.

Complement per una instal.lació de radiadors

ecofoc estufa celra1En aquest projecte vam substituir una llar de foc per una estufa de massa tèrmica equipada per escalfar aigua i conectada al circuit de radiadors de la casa.

L'antiga llar de foc tenia un sistema de calderí per escalfar aigua que s'havia espatllat pero que havia funcionat de forma mixte amb la caldera de gas. Els nostres clients volien mantenir la funció de suport de la caldera ja que la resta de la instal.lació estava en bon estat i es podia reaprofitar.

Vam conectar l'estufa a una linia de tres radiadors que escalfaven les tres habitacions del primer pis, dos dormitoris i el bany.

Després de tres hiverns disfrutant de la seva estufa, els nostres clients han comprovat que poden funcionar de forma autònoma amb l'estufa de massa tèrmica, i només en els dies més freds de l'hivern, fan treballar la caldera per acabar d'escalfar les habitacions del primer pis.

Destaquen :
- l'estalvi en les despeses anuals de calefacció i remarquen l'economia que suposa a llarg plaç.
- la practicitat de funcionar amb una càrrega de foc al dia.
- la calidesa de la calor radiant i com s'escampa per tota la planta baixa.
- les possibilitats de la cuina al forn.
 
A nivell de disseny, aquesta estufa té dos bancs calents a banda i banda, aprofitant les parets laterals com a respatllers calents per l'esquena.Ideals per espais amb sostres alts

ecofoc estufa perello3Cal Perelló és una de les cases pairals més antigues de la Segarra. Actualment funciona com a hostal rural dedicat a l'equitació i el turisme equestre. http://calperello.net/

Desde l'any 2012 Cal Perelló gaudeix de dues estufes de massa tèrmica Ecofoc com a sistema de calefacció per les dues estances principals de la casa. Una estufa per la cuina-sala d'estar,  i l'altre per la sala vermella, dedicada a sala d'estar amb la biblioteca, el cinema i la música.

Es tracta de dues sales de grans volums, amb més de 70 m2 cadascuna i amb sostres de 4,5 i 5,5 metres d'alçada, que les nostres estufes escalfen amb gran eficiència i una qualitat excepcional.

L'aposta per invertir en aquest sistema ha superat totes les expectatives del nostre client, i destaca:

- la comoditat del funcionament.
- la sopresa dels seus hostes al constatar les poques hores de foc necessàries per mantenir l'espai en tals condicions de confort durant les 24 hores del dia.

Cal Perelló és una casa acollidora, entranyable i carismàtica, on podeu experimentar personalment el funcionament de les estufes de massa tèrmica Ecofoc. Us recomenem vivament una visita. 

ecofoc estufa vermella3

 

De 2 a 4 hores de foc...

...per a 24 hores de calor radiant

Formulari de contacte

© www.ecofoc.net 2018 · Alguns drets reservats · Tel. 651 067 330 · E/e. ecofoc@gmail.com

Web realitzada per Giroimatges utilitzant Joomla!